// du læser om...

AnbefaletRomanScience fiction

Livets barske lektie 2 af Helene Th. Svolgart

I 2008 udgav Helene Th. Svolgart den første bog i serien “Livets barske lektie”. Her fulgte vi lejesoldaten Mike, som røg i fængsel, hvor han allierede sig med morderen Keelan. I bog 2 er det Keelan, som fortæller.

Keelan har været isolationsfængslet, og mens han har været væk, er det gået hårdt ud over Mike, som ovenikøbet tror, at Keelan har svigtet ham. Derfor stikker han Keelan, og bliver kort efter løsladt. Keelan når dog at flygte, og er fast besluttet på at finde Mike for at tage hævn. Det lykkes, men i sidste øjeblik går det op for Keelan, at de måske begge er blevet narret. Herfra fortsætter historien i et sandt actionspind, som introducerer nye verdener, racer, våben og muligheder.

Svolgart skriver i et højt tempo og fylder hele tiden nye vinkler på sin historie, der udvikler sig ganske interessant hen mod slutningen af bind 2. Hendes force er ikke personbeskrivelserne, der er lidt endimensionalle, selvom personerne dog udvikler sig undervejs. Til gengæld har Svolgart en sikker sans for action, og hvor første bind gav gode minder om filmen “Fortress” med Christopher Lambert, så kommer jeg til at tænke på “The Chronicles of Riddick” med Vin Diesel som den ultra seje Riddick, når jeg læser bind 2 – og det er ment som en kompliment.

Historien er kulørt, underholdende action, og jeg tror sagtens, at den kunne filmatiseres og blive en succes. Så er du til hårdtslående action, der foregår i en fremtidig verden fyldt med fremmede racer, kan jeg anbefale “Livets barske lektie 2”.

Læs mere på forlagets hjemmeside

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

Der er lukket for kommentarer.