// du læser om...

AnbefaletHorrorRoman

Alden Bell: The Reapers Are The Angels

ZOMBIER. Dette er ikke en Hollywood historie om zombier akkompagneret af gore og slapstick. Dette er alvor.

For måske 25 år siden forsvandt civilisationen. Zombierne åd og hærgede sig igennem den og efterlod verden som et halvtomt og usikkert sted. Tempest på 15 år har aldrig kendt USA, som det var engang – før zombieinvasionen. Hele sit liv har hun været tvunget til at overleve og finde mad uden selv at ende som nogens snack.
Virkeligheden er brutal og barsk, og Tempest slår og tæsker sig igennem sydstaterne. Altid videre. Altid på vej væk. Altid på vej mod noget andet.

Tempest kommer forbi byer, der er så døde, at de døde ikke engang gider være der, og hun møder grupper af mennesker der forsøger at etablere små samfund med varierende succes. Livet fungerer egentlig bedst for Tempest, når hun er alene, men selv i en dystopisk affolket verden får hun rodet sig ind i komplicerede sociale konflikter, der får pænt skæbnesvangre konsekvenser. Snart er hun på flugt fra en hævn, og mens hun prøver at forsvinde i den verden, der er væk, martres hun af smertefulde erindringer, ligesom hun møder nye benspænd som  fx en ucharmerende hillbilly-mutantfamilie, som er overbevist om, at netop de er Guds udvalgte.

The Reapers Are The Angels er en fremragende, meget velskrevet og uhyre velkomponeret post-apokalyptisk roman, der er langt mere effektiv og helstøbt end fx. Cormac McCarthys Vejen. Historien er barsk og uforudsigelig. Sørgelig men usentimental. Uanset om menneskeheden er helt i knæ og ædt af zombier, er vi, som vi er. Ensomheden kryber langt ind i læseren og hvisker om skrøbelighed, forgængelighed og sorg.

Kommentarer

Der er lukket for kommentarer til denne anmeldelse.

 1. I very much enjoyed checking out your blog posts and will
  check back here sometime soon. As I feel you and your readers might
  be interested, please visit http://www.SecretBingoBonus.

  co.uk when you can. It details all the best bonuses available from major Forex websites,
  like SunbirdFX, AvaFX and FXDD.

  Skrevet af Melba | 8. december, 2012, 5:17 pm